Очекују се добри приноси
18. септембра 2014.
У циљу очувања културног наслеђа
20. септембра 2014.
Прикажи све

Музеј студентима омогућује практичан рад


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

58184_791095534244756_486957541392527263_n

Народни музеј Топлице отворен је за сарадњу са студентима археологије који и пре самог завршетка студија желе да виде како изгледа практичан рад из ове области на терену и у музеју.

– Јесте моја жеља да већ сада „осетим“ ствари и изађем на терен,али ми на студијама имамо велику праксу,тачније 400 сати практичног рада. Зато сам захвалан Музеју у Прокупљу што ми је изашао у сусрет и омогућио ми да у току претходна два месеца видим овдашње збирке,обиђем Плочник и још много тога практичног одрадим заједно са њима,рекао је Милан Савић из Куршумлије,студент друге године Археологије у Београду.

Милан је истакао да воли ову науку и да свој будући рад жели да усмери и поклони археологији.

– Посебно ме занима завичајна археологија коју желим да истражујем,јер много локалитета није заведено,а наш крај је један врло важан и богат и у историјском и у археолошком смислу,истиче Милан.

Према речима директорке Народног музеја Топлице Јулке Кузмановић Цветковић,за студенте је јако битно да још у току самих студија бораве у музеју и на терену.

– Потребно је да виде шта се ради у музејима. Без обзира на то што то представља и једним делом обавезу током студија,пракса ипак зависи само од њихове личне сналажљивости и интересовања,истакла је Цветковић.

Она је нагласила да је врло битно учествовати у самој презентацији како би се видела разлика између начина презентације,јер се она различито обавља у витрини,а различито у неолитској кући.

У току лета у Народном музеју Топлице на пракси је била и Тијана Костић из Прокупља,студенткиња четврте године Археологије.  

Величина слова: