Усвојен ребаланс буџета
12. октобра 2015.
Кукуруз још није обран
14. октобра 2015.
Прикажи све

Неопходно брзо деловање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

saveto

Представници Института  за јавно здравље Ниш,мр сци. др Снежана Глигоријевић и прим. мр сци. мед. др Мирко Илић,одржали су презентацију пројекта „Одговор локалне заједнице на ванредне – кризне ситуације – јавно здравствени приступ“.

Радни састанак са представницима локалних самоуправа општина Топличког округа,јавних комуналних предузећа,здравствених установа,Црвеног крста и Полицијске управе Прокупље одржан је у организацији Топличког управног округа и Општине Прокупље.

– Циљ данашње едукације „Одговор локалне самоуправе на ванредне кризне ситуације са аспектом на јавно здравствене проблеме“ је упознавање са актуелним актерима на територији Топличког управног округа,са проблематиком ванредних ситуација. У оквиру презентације присутни су се упознали и са законом који покрива област ванредних ситуација,Законом о јавном здрављу и повезивање са људима који ће се ванредним ситуацијама на територији Топличког округа,заједно са Институтом за јавно здравље Ниш,бавити у наредном периоду,казала је др Снежана Глигоријевић.

Учесталост ванредних ситуација на територији Србије показује тенденцију раста,доминирају природне катастрофе као што су поплаве,клизишта,шумски пожари и земљотреси. У циљу ублажавања последица по здравље становништва и јачање капацитета за адекватно реаговање,неопходно је сагледавање потенцијалне ванредне ситуације,процена угрожености становништва и сарадња свих служби које учествују у превентивним мерама,истакнуто је на састанку.

saveto1

Величина слова: