Дому здравља највише оцене од акредитационог тима
25. марта 2015.
Одржана Годишња скупштина СУБНОР-а Прокупља
27. марта 2015.
Прикажи све

Обележен Дан школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Висока пољопривредно-прехрамбена школа струковних студија у Прокупљу обележила је 38 година постојања и успешног рада. На свечаности обележавање годишњице формирања ове једине високошколске државне установе,осим студената и професора,присуствовао је и државни секретар у Министарству пољопривреде и заштити животне средине проф. др Зоран Рајић,председник Скупштине општине Прокупље Радослав Михајловић,професори Пољопривредног факултета из Скопља,као и многобројни сарадници школе.

Говорећи о историјату школе директор ВППШ др Саша Петровић рекао је да је за 38 година постојања овде дипломирало скоро 3.500 студената.

– Велики допринос развоју и унапређењу пољопривреде у Топлици и на југу Србије дали су некадашљи студенти школе. Из године у годину настојимо да побољшамо услове студирања и рада професора. Током прошле године уложено је близу шест милиона динара за побољшање услова студирања и уређења школске економије,изјавио је директор и нагласио да су у реализацији својих планова имали велику подршку Министарства просвете.

Према речима директора тренутно у овој установи на основним и специјалистичким студијама студира близу 800 студената.

Петровић је нагласио да је Министарства просвете већ одобрило 2,5 милиона динара за адаптацију крова на старом делу школе. Из сопствених извора за ове послове школа ће издвојити 500 хиљада динара.

– У наредном периоду настојаћемо да урадимо што више послова на школској економији из разлога да студенти на практичан начин овере и прошире своја знања из учионица и кабинета,изјавио је он.

Поводом Дана школе промовисани су и нови инжењери пољопривреде. Укупно је додељено 282 дипломе.

Током доделе диплома директор Петровић је истакао да је Јована Бурбић из Трбуња код Блаца са просеком оцене 9,9 била једна од најбољих студената на специјалистичким студијама.

У културном делу  програма учествовао је хор и рецитарори прокупачке Гимназије.     

Величина слова: