Промоција књиге Слободана Шијана
4. децембра 2015.
Завршени радови у школи у Балиновцу
8. децембра 2015.
Прикажи све

Обележен Међународни дан волонтера


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dan%20volontera%20najnovije

Волонтерски центар Прокупље је дељењем балона и флајера грађанима у центру града на симболичан начин обележио 5. децембар, Међународни дан волонтера. За овај дан израдили су и фигурице које су поклањали грађанима,заједно са члановима инклузивног хора „Вртирепићи“,који такође ради у саставу Волонтерског центра.

– Волонтерски центар Прокупље окупља стотинак младих људи углавном средњошколаца,који се активно укључују у све акције,несебично пружајући све видове потребне помоћи,каже председница Волонтерског центра Прокупље Слађана Милосављевић.

Она објашњава да акције сами осмишљавају,али да се укључују и у акције помоћи старим,инвалидима,деци и подржавају многе институције и установе у реализацији њихових програма.

Тако су пружали подршку у кризним ситуацијама,ангажовали се на одржавању археолошких локалитета,као што је праисторијско налазиште металургије у Плочнику и помагали деци са сметњама у развоју и инвалидима на путу од куће до школе. 

– Прокупачки волонтери својим ангажовањем и бројним активностима на вршњачкој едукацији указују грађанима Прокупља на проблеме са којима се свакодневно суочавамо у циљу проналажења најбољег начина за њихово решавање,нагласила је Милосављевић.

Волонтерски центар Прокупље формиран је пре четири године у оквиру пројекта Култура и волонтеризам коју је финансирала Краљевина Норвешка. 

dan%20volontera%20najnovije2 Dan%20volontera%20najnovije3

 

 

Величина слова: