Apel Društva za zaštitu životinja
9. aprila 2015.
LEONI pomogao školi „Mirko“
15. aprila 2015.
Prikaži sve

Održan sastanak Saveta Topličkog okruga


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U Opštini Prokuplje održan je četvrti sastanak Saveta Topličkog upravnog okruga kome je prisustvovao državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak,narodni poslanici dr Darko Laketić,Zoran Jozić,kao i predsednici opština Topličkog upravnog okruga. 

Na sastanku je analiziran rad Topličkog upravnog okruga u prethodnom periodu sa posebnim osvrtom na vanrednu situaciju,koja je bila na snazi u martu mesecu. 

– Ovakvi sastanci imaju za cilj da unaprede delovanje samih opština,kako međusobno,tako i sa državnim organima koji su nadležni na nivou okruga. Razmatrali smo izveštaj o radu Topličkog upravnog okruga,sa posebnim akcentom na vanredne situacije,koje su ostale iza nas i sve one lekcije koje smo naučili iz 2014. godine,rekao je Bošnjak i dodao da su na sastanku predočena nova zakonska rešenja koja trenutno radi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave,kao i reformski potezi koji se odnose na državnu i opštinsku administraciju. 

Ovom prilikom Bošnjak je čestitao predstavnicima opština na dobro obavljenom poslu kada su upitanju vanredne situacije koje su zadesile Toplicu i istakao međusobnu saradnju topličkih opština sa načelnikom Nebojšom Vukadinovićem. 

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je rekao da su ovakvi sastanci dobra prilika da predsednici opština razgovaraju sa načelnikom i iznesu svoje probleme,kako bi ih zajedničkim snagama što bolje rešavili u neposrednoj komunikaciji. 

– Ovo je odlična praksa da se ovako sastajemo,jer je jednostavnije da predstavnici ministarstva dođu u sedište okruga,gde se iznose problemi svih opština,što je dobar vid rešavanja tih problema. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave,koje nam može pomoći i u kontaktima sa drugim ministarstvima,rekao je Vidić.

Na sastancima Saveta Topličkog okruga razgovara se o problemima svih opština,ovog puta domaćin je bila Opština Prokuplje. 

– U zavisnosti od predočenih problema,mi preduzimamo aktivnosti za njihovo rešavanje,jer mnogo je jednostavnije kada se oni rešavaju na okružnom nivou,jer na taj način lakše dobijamo pomoć od državnih organa i ministarstava,rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović. 

 

 

 

Veličina slova: