Емотивни дневник сликарке из Лебана
14. октобра 2015.
Значај Мирослављевог јеванђеља
16. октобра 2015.
Прикажи све

Одржан тренинг за припаднике јединице Цивилне зашт


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Trening%201 Trening%202

Одељење за ванредне ситуације Прокупље,организовало је једнодневни тренинг за специјализовану јединицу Цивилне заштите и заштите од пожара. Ова јединица,која је формирана пре две године,у свом саставу има 30 припадника.

Начелник Одељења за ванредне ситуације Прокупља Срђан Митровић рекао је да се обука припадника јединице врши сваке године и да су они 2013. организовали пет тренинга.

– Један од основних циљева обуке припадника специјализоване јединице Цивилне заштите јесте обнова стеченог и стицање нових знања. Оно што је новина јесте да су припадници јединице добили комплет униформе од Министарства унутрашњих послова Републике Сарбије – Сектора за ванредне ситуације,изјавио је Митровић и додао да ова јединица сада може да се ангажује као подршка професионалним ватрогасно-спасилачким јединицама у случају пожара на отвореном.

Припадници јединице Цивилне заштите сада су оспособљени и за деловање у другим ванредним ситуацијама,као што су поплаве,спашавање људи и материјалних добара и деконтаминација терена и објеката.

 Митровић је нагласио да ће се у наредном периоду организовати тренинзи из различитих области и за припаднике других јединица које се налазе у саставу Одељења за ванредне ситуације.

Trening%203

Величина слова: