Седница Општинског већа
19. марта 2014.
Европска омладина против дискриминације
27. марта 2014.
Прикажи све

Одржана 16. седница Скупштине општине Прокупље

На дневном реду мартовског заседања прокупачког парламента нашло се око 50 тачака,које су одборници разматрали и усвојили. На самом почетку седнице Скупштина је констатовала оставку заменика секретара Скупштине Драгана Вуксановића,који је преузео место начелника Општинске управе.

Више од половине тачака дневног реда чинили су извештаји о раду и финансијском пословању јавних предузећа и установа за 2013. годину,као и програми рада са финансијским планом за 2014. годину.

skupstina(1)

Одборници су усвојили предлог Одлуке Плана генералне регулације Прокупље,Одлуку о ангажовању ревизора екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине за 2013. годину. Такође је усвојена Одлука о јавним паркиралиштима,Одлука о локалним комуналним таксама,као и одлуке о промени оснивачког акта јавних комуналних предузећа „Чистоћа“ и „Тржнице“.

У наставку седнице Скупштина је подржала Оперативни план за одбрану од поплава за територију општине Прокупље,као и Годишњи програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2014. годину,а усвојен је и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2013. годину.

skups1

У оквиру предложених допуна одборници су дали сагласност на предлог Одлуке о образовању комисије за регулисање правног статуса и начина финансирања следећих јавних предузећа установа и служби: ЈП за унапређење и заштиту животне средине,Туристичко спортски центар Прокупље,Фонд за развој сточарства,Раднички универзитет и Стручне службе месних заједница.

На данашњој седници именован је Александар Ђорђевић за директора ТСЦ и Тијана Петровић за директорку Дома културе „Радивоје Увалић Бата“. Они су до сада вршили функцију директора ових установа.

skups2

 

Величина слова: