Седница Општинског већа
19. марта 2014.
Европска омладина против дискриминације
27. марта 2014.
Прикажи све

Одржана 16. седница Скупштине општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На дневном реду мартовског заседања прокупачког парламента нашло се око 50 тачака,које су одборници разматрали и усвојили. На самом почетку седнице Скупштина је констатовала оставку заменика секретара Скупштине Драгана Вуксановића,који је преузео место начелника Општинске управе.

Више од половине тачака дневног реда чинили су извештаји о раду и финансијском пословању јавних предузећа и установа за 2013. годину,као и програми рада са финансијским планом за 2014. годину.

skupstina(1)

Одборници су усвојили предлог Одлуке Плана генералне регулације Прокупље,Одлуку о ангажовању ревизора екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине за 2013. годину. Такође је усвојена Одлука о јавним паркиралиштима,Одлука о локалним комуналним таксама,као и одлуке о промени оснивачког акта јавних комуналних предузећа „Чистоћа“ и „Тржнице“.

У наставку седнице Скупштина је подржала Оперативни план за одбрану од поплава за територију општине Прокупље,као и Годишњи програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2014. годину,а усвојен је и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2013. годину.

skups1

У оквиру предложених допуна одборници су дали сагласност на предлог Одлуке о образовању комисије за регулисање правног статуса и начина финансирања следећих јавних предузећа установа и служби: ЈП за унапређење и заштиту животне средине,Туристичко спортски центар Прокупље,Фонд за развој сточарства,Раднички универзитет и Стручне службе месних заједница.

На данашњој седници именован је Александар Ђорђевић за директора ТСЦ и Тијана Петровић за директорку Дома културе „Радивоје Увалић Бата“. Они су до сада вршили функцију директора ових установа.

skups2

 

Величина слова: