Већници обишли радове у Бериљу
24. децембра 2015.
Изабрани најбољи спортисти
29. децембра 2015.
Прикажи све

Одржана Годишња скупштина пчелара

pcelica

Удружење пчелара Јастребац из Прокупља одржало је Годишњу скупштину на којој је разматран Извештај о раду у овој години.

Председник Удружења Иван Ђорђевић рекао је да је ова година била радна и да су остварени и одређени резултате.

– Захваљујући пројектима од стране локалне самоуправе добили смо 200 хиљада динара. Ова средства употребљена су за куповину лекова,изградњу пчелињака и куповину неопходног материјала и алата за рад,изјавио је он и додао да  је очигледно да је руководство Општине препознало њихов рад и дало подстрек да још више раде на развоју пчеларства у прокупачкој општини.

На седници је истакнуто и да је Удружење,које је формирано пре две године,имало изузетно добру сарадњу са Савезом пчеларских организација Србије и саветодавцима из Пољопривредно стручне службе Прокупља Снежаном Јовић и Душком Петровић.

У последње време интересовање младих да се баве пчеларством је порасло,тако да то даје наду да ће у будућности Прокупље и његова околина бити препознатљиво,осим по надалеко чувеној облачинској вишњи и по квалитетним разним врстама меда и другим пчелињим производима.

Учешће на саветовањима,стручним предавањима,семинарима и изложбама била су посећена и од стране пчелара,речено је на Скупштини.

– У наредном периоду намеравамо да путем пројеката конкуришемо и код других институција за доделу средстава како бисмо још више и квалитетније унапредили свој рад,рекао је Ђорђевић и додао да они већ у фебруару наредне године планирају одлазак на сајам меда који ће се одржати у Београду.

На Скупштини су примљени и нови чланови. Тренутно Удружење има 60,махом младих пчелара. Један од њих је и Млађан Аризановић из села Бајчинце код Прокупља. Овај млади двадесетседмогодишњи пчелар има 280 кошница.

– Ове године произвели смо око 8.000 килограма различитих врста меда. Чланови моје породице пчеларством се  баве већ 16 година. Добро је што се све више младих бави пчеларством и што на један организован начин настоје да остваре своје енономске интересе,рекао је Аризановић и додао да захваљујући Удружењу унапређују свој рад.

 На Скупштини је усвојен и финансијски Извештај за ову и План рада за наредну годину.  

pcelica1

Величина слова: