Већници обишли радове у Бериљу
24. децембра 2015.
Изабрани најбољи спортисти
29. децембра 2015.
Прикажи све

Одржана Годишња скупштина пчелара


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pcelica

Удружење пчелара Јастребац из Прокупља одржало је Годишњу скупштину на којој је разматран Извештај о раду у овој години.

Председник Удружења Иван Ђорђевић рекао је да је ова година била радна и да су остварени и одређени резултате.

– Захваљујући пројектима од стране локалне самоуправе добили смо 200 хиљада динара. Ова средства употребљена су за куповину лекова,изградњу пчелињака и куповину неопходног материјала и алата за рад,изјавио је он и додао да  је очигледно да је руководство Општине препознало њихов рад и дало подстрек да још више раде на развоју пчеларства у прокупачкој општини.

На седници је истакнуто и да је Удружење,које је формирано пре две године,имало изузетно добру сарадњу са Савезом пчеларских организација Србије и саветодавцима из Пољопривредно стручне службе Прокупља Снежаном Јовић и Душком Петровић.

У последње време интересовање младих да се баве пчеларством је порасло,тако да то даје наду да ће у будућности Прокупље и његова околина бити препознатљиво,осим по надалеко чувеној облачинској вишњи и по квалитетним разним врстама меда и другим пчелињим производима.

Учешће на саветовањима,стручним предавањима,семинарима и изложбама била су посећена и од стране пчелара,речено је на Скупштини.

– У наредном периоду намеравамо да путем пројеката конкуришемо и код других институција за доделу средстава како бисмо још више и квалитетније унапредили свој рад,рекао је Ђорђевић и додао да они већ у фебруару наредне године планирају одлазак на сајам меда који ће се одржати у Београду.

На Скупштини су примљени и нови чланови. Тренутно Удружење има 60,махом младих пчелара. Један од њих је и Млађан Аризановић из села Бајчинце код Прокупља. Овај млади двадесетседмогодишњи пчелар има 280 кошница.

– Ове године произвели смо око 8.000 килограма различитих врста меда. Чланови моје породице пчеларством се  баве већ 16 година. Добро је што се све више младих бави пчеларством и што на један организован начин настоје да остваре своје енономске интересе,рекао је Аризановић и додао да захваљујући Удружењу унапређују свој рад.

 На Скупштини је усвојен и финансијски Извештај за ову и План рада за наредну годину.  

pcelica1

Величина слова: