Крстић награђен у Својнову
6. септембра 2016.
Контролисаном производњом повећава се приход
8. септембра 2016.
Прикажи све

Одржана Скупштина “Радан кластера”


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 20160831_114207

На Скупштини Радан кластера”,која је недавно одржана у Пролом Бањи,разматран је и усвојен Извештај о досадашњем раду кластера и план рада за наредни период.

Представници пет општина који обухватају подручје Радан планине,а реч је о општинама Прокупље,Куршумлија,Медвеђа,Лебане и Бојник,закључили су да се на овом простору могу организовати многе туристичке манифестације,као што су Џипијада на Радану,израда пројекта Гео парка који би обухватио објекте геодиверзитета и геонаслеђа на подручју кластера и друге.

20160831_114630

Учешћем на сајмовима туризма и израдом заједничких брошура може се промовисати туристичка понуда овог дела Србије,речено је на Скупштини.

Председник Управног одбора кластера раданског подручја Драган Симић представио је пројекат о изградња путева на Радан планини,који би повезивали подручја Топлице и Јабланице са другим крајевима Србије. Регионалном повезивању допринеће и изградња ауто-пута Ниш-Приштина-Драч.

За новог члана кластера изабран је Грађевинско-архитектонски факултет из Ниша због тога што стручни кадрови ове високошколске установе могу допринети бројним грађевинским и архитектонским пројектима који се планирају на овом подручју.

На Скупштини је закључено да све општине чланице кластера подједнако пруже финансијску  подршку раду организације.

     

Величина слова: