Реализовани сви планирани задаци
15. априла 2015.
ПРОГРЕС финансира инфраструктурне пројекте
17. априла 2015.
Прикажи све

Почиње фестивал дечије радости

Fedes-2015_-V4%20(1)

У организацији прокупачког Дома културе,овогодишњи,седми по реду Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС,почеће у понедељак 20. априла,а завршиће се четири дана касније.

Као и ранијих година и ове ће окупити децу из свих општина Топличког управног округа. Она ће се такмичити у певању,класичној и етно музици,а онда ће од добрих бити проглашени најбољи солисти у извођењу народне и дечије песме,као и победници литерарног и ликовног конкурса.

– Оваква манифестација је важна за сву децу,која на њој имају прилику да покажу и прикажу све оно што можда може да буде од великог значаја за неке њихове касније наступе,који ће им можда,ко зна,одредити будућу професију,рекао је маркетинг радник Дома културе Владан Милутиновић.

ФЕДЕС-у ће се радовати и деца у Житорађи и Блацу 20. априла,а у Куршумлији 22. априла.

– И за овај ФЕДЕС припремљено је 16 нових песама,извођачи-солисти,као и хор,већ су добро увежбани и спремни за наступ,а одабрани су и учесници који ће наступати у оквиру вечери народне песме,истакао је Милутиновић и нагласио да је ове године стигао највећи број радова за литерарни и ликовни конкурс,који се расписује у оквиру ФЕДЕС-а.

Ова културна манифестација већ седму годину испуњава свој најважнији и први задатак,а то је промоција Топлице као родног краја,њене лепоте и љубави коју јој дарујемо где год да смо. Управо из тог разлога тема и лајт-мотив за конкурсе и песме била је „Наша Топлица“.

На овогодишњем плакату,који представља позивницу за све оне који желе да уживају у игри и песми,налази се цртеж прошлогодишњег победника ликовног конкурса Братислава Зекировића из Основне школе „Вук Караџић“ у Житном Потоку.

 

Величина слова: