Добар одзив давалаца крви
16. октобра 2014.
Отворена нова апотека у насељу Гарић
20. октобра 2014.
Прикажи све

Права пацијената у првом плану


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prokuplje

Током ове године,на основу Закона о правима пацијената упућено је осам жалби и приговора на рад здравствених радника у прокупачким установама.

– Све жалбе пацијената смо проверавали и решили на обострано задовољство,рекла је саветник за заштиту права пацијената Олгица Вучићевић и додала да се највећи број жалби односио на нељубазан и некоректан однос према пацијентима.

Она је рекла да се свака жалба или примедба пацијента проверава и кад се утврди чињенично стање доноси коначно решење.

Осим решавања жалби,саветник даје и савете пацијентима,везане за остваривање здравствене заштите,као што су остваривање права на превентивну заштиту,право на слободан избор лекара,право на олакшање бола,право на поверљивост и приватност,право на квалитетну здравствену заштиту и друга права.

– Уколико пацијент није задовољан радом саветника за заштиту пацијената на нивоу Општине,он може да се жали Савету за здравље,здравственој инспекцији и надлежном органу Републичког фонда за здравствено осигурање,рекла је она. 

Величина слова: