Prokupački pčelari na Sajmu u Beogradu
4. marta 2015.
Formiran budžetski Fond za razvoj poljoprivrede
6. marta 2015.
Prikaži sve

Prokupčanka najbolja na „Poslovnom izazovu“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dostignuca%20mladih%202

U finalu Nacionalnog takmičenja „Poslovni izazov“ u Beogradu  Irena Marković učenica prokupačke Gimnazije i članica TNT grupe sa svojom ekipom osvojila je prvo mesto.

-Ovu nagradu osvojili smo za osmišljenu aplikaciju,koja uz pomoć senzora pronalazi slobodna parking mesta u gradu,kaže Irena i dodaje da su njenu ekipu na takmičenju činili srednjoškolci iz Beograda,Gornjeg Milanovca i Leskovca.

Ona naglašava  da je njihov zadatak bio da osmisle i naprave inovativno rešenje,koje će stanovnicima Beograda olakšati život u velikom gradu.

Takmičenje je okupilo 60 srednjoškolaca iz cele Srbije,a oni su plasman za ovo nacionalno takmičenje obezbedili postignutim rezultatima na regionalnim takmičenjima.

-Već prvog dana kad smo došli formirane su ekipe. Bilo je pedesetak škola iz cele Srbije. Potom je pred nas postavljen „izazov“,odnosno zadatak,koji predstavlja realni poslovni problem ,a onda smo mi počeli da radimo,priča Irena i dodaje da joj je još samo prva nagrada falila da kompletira kolekciju svojih priznanja sa takmičenja „Poslovni izazov“,jer je prethodnih godina osvajala druga i treća mesta.

Irena završava Gimnaziju,a školovanje će nastaviti na Matematičkom fakultetu u Nišu.

Osnivač TNT grupe,profesor fizike Branislav Rosić ističe da deca redovno učestvuju na ovom takmičenju i da nagrade kao po nekom nepisanom pravilu nikad ne izostanu.

-Naša deca vole da se takmiče i uvek imaju šta da pokažu na takmičenjima. Vredna su i veliko je zadovoljstvo raditi sa njima,kaže Rosić i dodaje da je „Poslovni izazov“ pokrenut sa ciljem da podstakne srednjoškolce da pokažu svoje veštine na inovativan način,kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Takmičenje realizuje organizacija „Dostignuća mladih“ u Srbiji,uz finansijsku podršku USAID-a i kompanije Telekom Srbija i Basf.   

Veličina slova: