Побољшање стања државних путева
2. априла 2015.
Најмлађи поводом Ускрса
6. априла 2015.
Прикажи све

Сајам спорта у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У спортској хали одржана је  манифестација спорта под називом „ Шта тренираш“,под покровитељством Министарства омладине и спорта,Спортског савеза Србије и Спортског савеза Прокупље. На овом својеврсном сајму спорта представили су се спортски клубови и спортисти из Прокупља а манифестацији су присуствовали Предраг Перуничић,државни секретар у Министарству омладине и спорта,Александар Шоштар,председник Спортског савеза Србије,Владимир Батез,генерални секретар ССС,Дане Корица саветник председника ССС као и  Др Јадранка Плавшић представница Завода за спорт и медицину.

У току сајма спорта у Прокупљу госте је примио председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је том приликом захвалио што се Прокупље нашло на мапи овакве једне спортске менифестације у којој су укључени спортски клубови и велики број младих.

– Прокупачка деца на овом сајму спорта имају прилике да се упознају са разним спортским гранама и клубовима и ако данас и двадесетак деце усмеримо да се баве спортом ми смо испунили циљ. Оваквим и сличним активностима укључујемо наше најмлађе суграђане у рад преко  спортских клубова који активно раде на територији Општине Прокупље. Надамо се да ћемо тај здрав начин живота и спорт промовисати као вредност овог града. Спорт треба у наредним годинама да добије све значајнију улогу,не само као друштвена већ и као економска активност. Управо кроз организацију такмичења која се планирају за ову и наредну годину у Прокупљу,доказујемо да се на "велика врата" спорт враћа,а надамо се да ће томе допринети и резулати наших спортиста. Подржаћемо,пре свега,рад са најмлађима,а из њега ће сигурно проистећи и квалитет по коме је Прокупље увек било препознатљиво,рекао је председник Пауновић.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић захвалио се домаћинима на сјајној организацији манифестације пожелевши да се што више деце бави спортом.

– Осмислили смо ову акцију да се кроз дружење деци што више приближи спорт,да свако покаже шта има ,да се деца читав дан друже и да потроше квалитетно време. Важан аспект ове акције је зравље јер ми морамо бити друштвено одговорни и морамо све урадити да деца почну да се баве физичком активношћу. Оно што представља велики проблем је што 60 посто људи у Србији нема ни један сат дневно бављења физичком активношћу и све ово је усмерено да то променимо,рекао је Предраг Перуничић.

У оквиру манифестације одржана је и и презентација на тему „ Стратегија развоја спорта у јединицама локалне самоуправе“ на којој су учествовали као  предавачи др Ненад Ђурђевић и мр Драган Атанасов као и представници Сталне конференције градова и општина.

Иначе  Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије заједно са својим партнерима покренули су пројекат „Шта тренираш?“  у јулу 2009. чији је циљ окупљање националних спортских савеза и клубова и њихово представљање и промоција у градовима широм Србије како би се што више младих укључило у спортске и рекреативне активности.

 
 
Величина слова: