Одржана 5. седница СО Прокупље
25. новембра 2016.
Млади песници за своје суграђане
29. новембра 2016.
Прикажи све

Ученици на стручној пракси


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

strucna%20praksa%2028_111

 Да се у Пољопривредној школи Радош Јовановић-Сеља придаје велика пажња практичној настави говори и пример посете ученика школској економији Средње школе у Блацу и фирми „Тимотијевић“ у Кашевару. Ученици који се школују за вртлара-цвећара и пољопривредног техничара посетили су расадник и воћњак блачке школе,  силос  и млин приватне фирме Радета Тимотијевића.

sp%2028_11_%202

-Сарадња професора и ученика средњих стручних школа у којима се школују деца из области пољопривредне струке је свакодневна. И ове,као и протеклих година,организовали смо стручну праксу на којима  ђаци на практичан начин виде целекупан просец производње појединих пољопривредних производа,изјавио је професор у прокупачкој Пољопривредној школи  Слободан Крсмановић и додао да се на овај начин проверава знање стечено у учионицама и кабинетима.

Према његовим речима ово је била прилика да професори и ученици размене међусобна искуства о раду на економијама.

sp28_11%203

Професор блачке Средње школе,у којима се школује 150 ученика за занимање пољопривредни и кулинарски техничар и пољопривредни произвођач,Предраг Крсмановић наглашава да је добро што се средњошколци друже и обилазе производне погоне и фарме многих  фирми у Топлици и њеној околини.

– Од локалне самоуправе добили смо 48 хектара пољопривредног земљишта на коришћење. На површини од 13 хектара сејемо пшеницу,кукуруз на шест,док се остале површине налазе под воћем и другим пољопривредним културама,изјавио је Предраг Крсмановић и додао да је добро што се у последње време поклања већа пажња практичном делу наставе.

strucna%2028_114

Власник фирме“ Тимотијевић“ из Кашевара Раде Тимотијевић  наглашава да спона између школа и привредника треба да постоји из разлога што се на тај начин,након завршетка школовања,брже и лакше уклопе у послове које обављају.

Професори и ученици су током путовања обишли цркву свети Архангела  Михаило и Гаврило  у Конџењу и Археолошко налазиште у Плочнику.

   

Величина слова: