Тенисерке из целог света у Прокупљу
13. јула 2016.
Неопходна заштита воћњака
15. јула 2016.
Прикажи све

Ветеринари свакодневно на терену


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kvrgave%20vakcina%2011

Вакцинација крупне стоке и дезинсекција штала одвија се према плану Регионалног центра за праћење опасности од појаве болести нодуларни дерматитис или квргаве коже Топличког управног округа са седиштем у Прокупљу. На подручју прокупачке општине,као и других општина Топличког округа,за сада није забележен ниједан случај ове болести.

– Без обзира на високе температуре на територији прокупачке општине ветеринари су свакодневно на терену и обилазе газдинства која имају крупну стоку. Вакцинација говеда и друге крупне стоке кренула је крајем јуна. За скоро две недеље до сада је вакцинисано 3.158 грла крупне стоке,изјавио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и додао да се,упоредо са вакцинацијом,обавља и дезинсекција штале против комараца,мува,крпеља и других инсеката.

Он је напоменуо да се овај изузетно одговоран посао и даље прво обавља код газдинстава која имају већи број грла крупне стоке и да у најскорије време треба очекивати да вакцинација крене и код пољопривредника који имају мањи број говеда.

 

    
Величина слова: