Brže i lakše do njiva
10. jula 2015.
Košarkaši otvorili sportski deo programa
14. jula 2015.
Prikaži sve

Za sanitarne mreže u školama 35 miliona dinara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

renoviranje%20sanitarija

Opština Prokuplje i Javno preduzeće za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje,obilaskom gradskih i seoskih škola na teritoriji opštine Prokuplje,krenuli su sa izradom predračuna za projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju sanitarnih čvorova.

– Rebalansom budžeta Opštine Prokuplje vrednost izdvojenih sredstava za ove namene iznosi nešto preko 35 miliona dinara,rekla je većnica za obrazovanje Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

U cilju realizovanja ovog projekta,školske objekte obišli su većnica za obrazovanje,rukovodilac Službe za društvene delatnosti Miladin Milosavljević,inženjer građevine Ivan Cvetković i arhitekta Miloš Đorđević iz Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje.

– Rekonstrukcijom sanitarnih mreža u gradu biće obuhvaćene dve osnovne i dve srednje škole. Osnovne su „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“,a srednje Gimnazija i Poljoprivredna „Radoš Jovanović Selja“. Izdvojena odeljenja gradskih škola,u kojima će se takođe raditi na adaptaciji i rekonstrukciji,nalaze se u selima Reljinac,Donja Stražava,Kondželj,Bresničić,Prekopuce,Balinovac i Žitni Potok,istakla je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović.

Prema njenim rečima,prvi predračuni za raspisivanje tendera biće gotovi već u toku ove nedelje,čime će u postupak ući Osnovna škola „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani,za izdvojena odeljenja u Bresničiću i Prekopucu.

– Sva potrebna dokumentacija za raspisivanje tendera biće gotova do 1. avgusta,kako bi bili preduzeti svi koraci za izvođenje predviđenih radova i spremno dočekan početak nove školske godine,naglasila je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović. 

 

Veličina slova: