Јавна дебата енергетска ефикасност
16. октобра 2013.
Одржана дебата о енергетској ефикасности
21. октобра 2013.
Прикажи све

Прокупчанин Марко Вулић првак у пливању


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На Међународном пливачком митингу за особе са инвалидитетом,који је пре неколико дана одржан у Ријеци у Хрватској,такмичили су се и пливачи Академског пливачког клуба „Делфин“ из Ниша. Осим такмичара из Србије на овом митингу учествовали су и пливачи из Хрватске,Црне Горе и Словеније.

За пливачки клуб из Ниша такмичи се и Марко Вулић из Прокупља. Иако без једне руке он је на овом Међународном митингу остварио изванредне резултате. Он је у дисциплини делфин на 50 метара освојио прво место са временом од 41,16 секунди. У дисциплини 50 метара прсно заузео је друго место са временом од 44,99 секунди.

– У обе дисциплине остварио сам лични рекорд. Задовољан сам учешћем на овом Међународном митингу које је и моје прво такмичење,рекао је шампион из Прокупља који истиче да се пливањем почео бавити пре пет месеци. Прокупачки пливач има тренинге четири пута недељно у затвореном базену у Нишу.

– Трошкове одласка у Ниш на тренинге,као и учешће на Међународном такмичењу сам плаћам. Очекујем да ћу упорним радом у најскорије време остварити такве резултате,који ће ми омогућити да у најскорије време пливам и за репрезентацију Србије,рекао је Вулић и додао да се он већ сада припрема за Међународни митинг пливача особа са инвалидитетом,који ће се у фебруару наредне године одржати у Малмеу у Шведској.    

DSC_0214           

1396789_10200834129271582_444413113_o               

 

Величина слова: